De D- groep is de opstartgroep van WTC Druten. Mensen die nog niet eerder in een groep gefietst hebben en ook qua afstand en snelheid nog niet goed uit de voeten kunnen zijn altijd welkom om de eerste beginselen van het groepsfietsen te ervaren. Het is de groep met de laagste snelheid en kortste afstanden. De vaste kern van de groep bestaat uit circa 7 fietsers, die de nodige ervaring met zich meebrengen. Voorop staat echter de gezelligheid. Wij fietsen met de optimale combinatie van sportiviteit en gezelligheid. Het sociale karakter staat bij ons dan ook hoog in het vaandel en haantjesgedrag is ons vreemd. Bovendien heeft de wegkapitein, die de routes bepaalt en de leiding heeft een voorliefde voor het telkens vinden van nieuwe weggetjes in een straal van 50 km rondom Druten. En altijd een koffiestop onderweg waar dan het wereld- of lokale nieuws onderwerp van gesprek is. Wij rijden door het Rivierenland, de Maashorst, het Rijk van Nijmegen, de Betuwe en zelfs de Veluwe wordt soms even aangetikt. Wij vinden het ook belangrijk om niet steeds naar het asfalt op de weg te kijken maar, voor zover dat qua veiligheid verantwoord is, vooral ook om ons heen. Er is nog zoveel moois onderweg te zien. Wij hebben geen favoriete rit, want elke rit heeft haar eigen charme. En natuurlijk fietsen wij onder het motto “samen uit, samen thuis”. Kom eens kennis maken!

Gemiddelde snelheid van 25 km/u met een minimum afstand van 60 km, indien anders in overleg en met instemming van de aanwezige deelnemers.

Hans Sonneveld

Wegkapitein D Groep

De C-groep is een echte middengroep waar sportief wordt gereden maar waar afstand en snelheid aangepast worden aan de gezamenlijke kracht. Daarnaast is plezier, gezelligheid en genieten van de omgeving belangrijk.

Gemiddelde snelheid tussen de 26-28 km/u met een minimum afstand van 80 km

Lucien Thissen & Marga Postulart

Wegkapitein C Groep

De B-groep staat voor: De mooiste routes, lekker tempo, gezelligheid, altijd koffiestop onderweg en voor alle leeftijden.
Gemiddelde snelheid tussen de 28-30 km/u met een minimum afstand van 80 km
Roel Meelker & Harrie Postulart

Wegkapitein B Groep

Zoals het echte A-Team bestaat deze groep uit stoere mannen en één knappe vrouw.
We maken het leuk door veel gezelligheid, lekker doorrijden, het hele jaar door en veel variatie in de routes.
Gemiddelde snelheid tussen de 30-32 km/u met een minimum afstand van 100 km.
Andre Janssen & Monique Derks

Wegkapitein A Groep

Zoefzoef

Gemiddelde snelheid boven de 32 km/u met een minimum afstand van 100 km

Huub den Bieman & Jan Schiltmans

Wegkapitein Speed Groep