Wieler Toerclub Druten is een toerclub voor iedereen die van toerfietsen met een sportief karakter houdt en dit in groepsverband wil uitoefenen. Dit kan op een racefiets, maar ook op de mountainbike.

WTC Druten is er niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen. Doordat er met verschillende groepen wordt gefietst is het voor iedereen mogelijk om op zijn/haar niveau te fietsen.

Doelstelling:

Het promoten van de wielersport, het gezamenlijk rijden van toertochten en het volgen van trainingen. Dit alles met als doel, de algehele conditie te verbeteren, technisch beter te gaan rijden en een grote mate van gezelligheid creëren.

Wat biedt WTC Druten:

Gezamenlijke groepstochten:
Het gehele jaar wordt er zowel op de racefiets als op de atb gereden. Deze tochten zullen 1 á 3 keer per week verreden worden op de dinsdag en donderdagavond en op de zondagochtend (van oktober t/m maart alleen op zondagochtend). Tijdens deze groepstochten wordt er in meerdere groepen gereden, zodat dit voor iedereen op een passend niveau mogelijk is.
Klik voor de juiste vertrektijden in bovenstaand menu op “Vertrektijden” .
We vertrekken altijd achter de kerk op “de Markt” in Druten.

Gezamenlijke NTFU-tochten:
Het gehele jaar door. Van maart t/m oktober op de weg en van oktober t/m februari op de ATB. Deze tochten worden een aantal keer per jaar gereden en in overleg gekozen. Deze kunnen zowel in de Benelux als in Duitsland verreden worden.

Clubtraining:
WTC Druten heeft een gediplomeerd instructeur race in haar gelederen. Hij verzorgt op de dinsdagavond trainingen voor alle leden die daarin geïnteresseerd zijn.
Tevens hebben we een gediplomeerd instructeur ATB in onze gelederen.

Clubweekend:
1 x per jaar. Dit zal in onderling overleg vastgelegd worden. Iedereen is vrij om hier aan deel te nemen. Dit clubweekend kan zowel in Nederland als in het buitenland gehouden worden.

Clubkleding:
De verstrekking van de kleding wordt verzorgd door de eigen kledingcommissie van WTC Druten.